Skoplje, Ilustracija / - SHUTTERSTOCK
18/09/2023 u 13:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

I Sjeverna Makedonija snižava cijene desetinama proizvoda

Na listi su gotovo svi prehrambeni proizvodi iz pekarske, mesne i mliječne industrije, a određeni su prema listi Državnog zavoda za statistiku i njihovoj metodologiji po kojoj se ti proizvodi najviše konzumiraju u zemlji

Nakon Srbije i Hrvatske i u Sjevernoj Makedoniji cijene određenih proizvoda biće snižene od srijede, nakon što Vlada sjutra donese tu odluku.

Cijena određenih proizvoda biće niža za 10 odsto u odnosu na cijenu od 1. avgusta.

- Pozivam sve zainteresovane strane u našoj zemlji, proizvođače i trgovce, čiji proizvodi nisu na listi, da se obrate ministarstvu radi proširenja asortimana jeftinijih proizvoda. Danas ću imati sastanak i sa proizvođačima i sa distributerima pića, sa ciljem njihovog uključivanja u smanjenje cena koje će važiti do 30. novembra - rekao je ministar ekonomije Krešnik Bekteši.

Bekteši je otkrio da će cijena određenog proizvoda biti smanjena bez obzira na to ko ga proizvodi, uvozi ili distribuira.

- Ako pojeftine špagete, pojeftiniće sve vrste špageta, ne samo od jednog proizvođača. Riječ je o 25 kategorija osnovnih proizvoda, a prema broju i vrsti proizvoda radi se o više od 50 - naveo je ministar, navode skopski mediji, prenose agencije.

Na listi su gotovo svi prehrambeni proizvodi iz pekarske, mesne i mliječne industrije, a određeni su prema listi Državnog zavoda za statistiku i njihovoj metodologiji po kojoj se ti proizvodi najviše konzumiraju u zemlji.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. novembar 2023 14:13