/ - FOTO: PU BRODSKO-POSAVSKA
24/01/2023 u 20:00 h
Dan portslDan portsl
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Iz Save spaseno 13 Kubanaca koji su ilegalno ušli u Hrvatsku

Kako je saopšteno iz Brodsko-posavskog javnog tužilaštva, policijski službenici su uočili nekoliko osoba koje plaču i dozivaju pomoć

Čak 13 državljana Kube spaseno je danas oko 10 sati u intervenciji pripadnika interventne policije Slavonskog Broda na ušću rijeke Orljave u Savu, kod Slavonskog Kobaša, prenosi Nova S.

Kako je saopšteno iz Brodsko-posavskog javnog tužilaštva, policijski službenici su uočili nekoliko osoba koje plaču i dozivaju pomoć, prenosi Jutarnji list.

-Oni su se nalazili na nepristupačnom terenu u poplavljenom rastinju uz rijeku Savu, a policijski službenici Stanice granične policije Slavonski Brod službenim plovilom nisu mogli da dođu do njih, već su čamcem Interventne jedinice policije krenuli u akciju spasavanja- saopštila je policija.

U akciji je spaseno dvoje djece, pet žena i šest muškaraca, za koje je utvrđeno da su državljani Kube koji su ilegalno ušli u Hrvatsku.

-Sva lica su spasena i bezbjedno prevezena u policijsku stanicu. Jednoj odrasloj osobi je ukazana ljekarska pomoć i ona je prevezena u bolnicu. Po dolasku u policijsku stanicu, promrzlima su pripremljeni topli napici, hrana i topla odjeća, u saradnji sa članovima hrvatskog Crvenog krsta-saopšteno je iz Policijske uprave.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 19:29