Изетбеговић / -Фото: Н1
09/01/2022 u 08:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Изетбеговић: Београд шаље лошу поруку присуством на Дану РС

То је директно супротстављање одлуци Уставног суда који је укинуо овај празник као дискриминирајући

Предсједник Странке демократске акције (СДА) Бакир Изетбеговић оцијенио је да Београд шаље лошу поруку тиме што су његови представници присутни на обиљежавању Дана РС.

- Шаљу веома лошу поруку, придружују се прослави датума када су српски посланици у Парламенту Републике БиХ одлучили да крену у подјелу БиХ на начин да се територијално разграниче са Хрватима и муслиманима. То је директно супротстављање одлуци Уставног суда који је укинуо овај празник као дискриминирајући, и директна подршка сецесионистицкој политици Додика и СНСД - рекао је Изетбеговић у интервјуу за сарајевски портал Фактор.

На питање како тумачи поруку предсједника Србије Александра Вучића поводом америчких санкција Милораду Додику да „неће спроводити никакве санкције против свог народа“, Изетбеговић је рекао да нико не очекује санкције против „народа“, нити су оне уведене „народу“.

Према његовим ријечима, санкције су изречене појединцима који наносе штету народу,и који га како тврди "поткрадају и воде у конфликт, у назадак".

- Вучић је и за Душка Kорњачу, оптуженог за злочине против човечности, изјавио да неће хапсити и испоручивати Србе. Вучић, на жалост, још увијкек људе дијели на Србе и несрбе, а увелико смо у 21. вијеку- закључио је Изетбеговић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 18:05