Изетбеговић / -Фото: Н1
27/05/2022 u 09:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Изетбеговић: Идеја велике Србије живи кроз пројекат српског света

Српски свет је конструисан у Београду као "пандан руском свету", казао је син Алије Изетбеговића

Предсjедник Странке демократске акције (СДА) БиХ Бакир Изетбеговић је изјавио да СДА неће пристати на измјене изборног закона које би "учврстиле дискриминацију" грађана БиХ и "двотрећинску владавину етноцентричних српских и хрватских странака" над Бошњацима.

Изетбеговић је на сједници главног одбора СДА, поводом 32 године од оснивања те странке, оценио да је прави циљ преговора о изменама изборног закона БиХ стварање било „институционалног трећег ентитета“, које жели Хрватска демократска заједница (ХДЗ) БиХ и странке у Хрватском народном сабору, али то није успјело, преноси Хина.

-Блокаде, полублокаде, нон-пејпери, увреде, пријетње цијепањем БиХ, стварањем трећег ентитета су притисци којима смо сви били изложени- рекао је Изетбеговић.

Он је оциjенио да опасност од „великосрпског пројекта на Балкану“ није прошла и да је за супростављање нужна сарадња Бошњака и Хрвата, која међутим не постоји, јер је Хрватска демократска заједница БиХ одлучила да сарађује с Бањалуком и Београдом.

Изетбеговић је рекао да је идеја "велике Србије" наставила да живи кроз пројекат "српског света" који је "конструисан у Београду" као "пандан руском свету".

-Члан Предсједништва БиХ Милорад Додик спроводи покушај разбијања" БиХ, а то је саставни дио тог сценарија. Логичан одговор је сарадња са хрватским фактором у БиХ и с Хрватском- закључио је он. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 02:59