Изетбеговић / -Фото: Кликс.ба, Д.С.
10/09/2021 u 09:41 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Изетбеговић напада СПЦ: Поштовао бих је кад би она „поправљала свој народ“

Све вријеме рата челни људи цркве су давали подршку Аркану и Шешељу, каже син Алије Изетбеговића

Лидер Странке демократске акције (СДА) Бакир Изетбеговић изјавио је да би поштовао Српску православну цркву (СПЦ) када би она, како је навео, поправљала свој народ.

Kоментаришући изјаве предсједника Србије Александра Вучића, који је поводом недавних дешавања у Црној Гори рекао да је лидер СДА некомпентан да говори о православљу, Изетбеговић је да рекао да „поштује све вјернике и људе који се боје Бога“, те да би „поштовао и Српску православну цркву када би она поправљала свој народ“.

- Поштовао бих и СПЦ када би она поправљала свој народ, што је улога свих вјерских заједница: да служи Богу и добру, а супротставља се злу и зликовцима. Нажалост, све вријеме рата челни људи СПЦ-а су затварали очи пред ужасним злочинима и давали подршку Ратку Младићу, Војиславу Шешељу и Жељку Ражнатовићу Аркану- казао је он у интервјуу за сарајевски портал Kликс. 

Изетбеговић је у интервјуу такође тврди да је покојни митрополит Амфилохије муслимане називао „лажним људима“, а да је митрополит Јоаникије Црногорце назвао "печуркама које ће нестати“.

Говорећи о својој недавној изјави да је „један од највећих проблема великосрпски национализам, који траје 170 година и да само мијења облик и интензитет“, Изетбеговић је рекао да „временима криза, ратова и безвлашћа великосрпски национализам убија, руши и протјерује све што није српско“.

- У временима мира он покушава да доминира, да проводи апартхејд и да влада над другима. То стање живимо сада – политички лидери Срба сматрају да имају право на доминацију- закључује син Алије Изетбеговића. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 10:21