/ FOTO: EPA
01/08/2022 u 10:22 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kadirov: Iza sukoba između Srbije i Kosova stoji NATO

Na sjeveru Kosova došlo je do nereda zbog planirane zabrane ulaska Prištine sa srpskim brojevima i dokumentima, koja je trebalo da stupi na snagu 1. avgusta

Razlog za sukob između Srbije i Kosova toliko je apsurdan i banalan da nema sumnje da NATO huška spolja, rekao je čečenski lider Ramzan Kadirov.

Na sjeveru Kosova došlo je do nereda zbog planirane zabrane ulaska Prištine sa srpskim brojevima i dokumentima, koja je trebalo da stupi na snagu 1. avgusta.

- Vlasti u samoproglašenoj Republici Kosovo prvo su tamo poslale policiju, ali su nakon poziva iz Sjedinjenih Država za mjesec dana odložile zabranu koja je izazvala napetost u pokrajini. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u ponedeljak uveče da očekuje smanjenje tenzija na Kosovu - Beograd će, kako je rekao, učiniti sve za to- pišu Ria Novosti.

- Shvativši da njihovi planovi propadaju u Ukrajini , zapadna alijansa je odlučila da pokrene zarastanje rana na Balkanu. I dvostruko je uvredljivo da su kosovski muslimani na jednoj od strana na koje NATO huška. Zvanični razlog za rasplamsavanje sukob je toliko smiješan i banalan da ne nastaje da nema sumnje o podsticanju spolja- napisao je Kadirov na svom Telegram kanalu.

Dodao je da će se Balkan, dok će se međusobno boriti, “Zapad stajati i davati patrone, ali živjeti u miru, povremeno protestujući protiv kršenja prava satanista”.

- Postoje odlični primjeri suživota u skladu između različitih religija i nacionalnosti. Ali nema primjera dobrog suživota sa NATO intervencionistima- naglasio je Kadirov.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 20:35