/ - KOSOVO ONLINE, arhiva/ilustracija
19/06/2023 u 23:44 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vozači kamiona i mještani blokirali put Kosovska Mitrovica – Raška

Ministarstvo je ujedno pozvalo građane da ne putuju kroz Srbiju

Vozači kamiona sa srpskim tablicama, koji više dana stoje na Jarinju zbog odluke Prištine da blokira ulaz robe iz centralne Srbije na Kosovo, odlučili su da blokiraju put Kosovska Mitrovica - Raška, prenosi Nova.rs.

Kamionima i autobusima sa Kosova onemogućen ulazak u Srbiju

U mjestu Rudare kod Kuršumlije vozači kamiona i mještani blokirali su magistralni put koji od Prokuplja vodi ka Merdaru, prenio je RTS.

Kako su Tanjugu rekli mještani topličkog regiona, put je blokiran za kamione sa „RKS“ tablicama, zbog mjere prištinske vlade kojom je prije nekoliko dana obustavljen ulazak srpske robe i kamiona sa registarskim oznakama Republike Srbije na Kosovo i Metohiju.

Takođe, kako navode, jedan od razloga blokade puta je podrška Srbima na Kosovu.

-Obavještavamo vas da na teritoriji Srbije, u blizini Jarinja i Merdara, zbog protesta koji su u toku, nije moguć prolazak autobusa i kamiona koji dolaze sa Kosova“-naveli su iz kosovskog Ministarstva spoljnih poslova, javlja KoSSev.

Oni ujedno tvrde da prolazak automobila „trenutno nije bezbjedan“.

Ministarstvo je ujedno pozvalo građane da ne putuju kroz Srbiju, a one koji se već nalaze u Srbiji, da koriste prelaze Mutivode, Bela Zemlja, ili da krenu preko Sjeverne Makedonije i Skoplja ka Kosovu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 02:21