/ - FOTO: KANCELARIJA ZA KOSOVO I METOHIJU (Преузето са Новости)
02/05/2022 u 18:18 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

КАНЦЕЛАРИЈА ЗА КиМ: Напад код Грачанице најдиректније угрожавање живота српске дјеце

Нажалост, свједоци смо да се неодговорним изјавама албанских политичара на челу са Аљбином Куртијем Србима свакодневно црта мета на челу, наводе они

Јучерашњи напад код Грачаничног језера најдиректније је угрожавање живота српске дјеце, оцијенила је Канцеларија за КиМ реагујући на инцидент у којем су двојица Албанаца хицима напала групу младића и дјевојака српске нацоналности, преносе Novosti.

- Тек пуком срећом нико од српских младића и дјевојака није повријеђен, али овакве ситуације призивају болна сјећања на страшне злочине у прошлости, у којима су на Косову и Метохији страдала српска дјеца. Срби у Грачаници с правом су огорчени и уплашени за безбједност своје дјеце и зато захтјевамо да се напад на њих третира са највећом пажњом - наводи се у саопштењу.

Канцеларија стално упозорава на повећани број етнички мотивисаних напада према Србима у покрајини и крајње је вријеме да се оваква упозорења схвате најозбиљније.

- Међународне организације чији је мандат и одговорност да Србима на КиМ гарантују безбједност, овај напад, у чијем се средишту нашла српска омладина, морају третирати с највећом пажњом и он нипошто не смије проћи некажњено - порука је Канцеларије за КиМ.

Подсјећају да је очување мира и стабилности на КиМ за званични Београд је највећи приоритет, а крхка безбједносна ситуација на Косову и Метохији мора бити очувана, те још једном упозоравају да Приштина не даје замах албанским екстемистима који би да стварају хаос на терену, убијају дјецу и протјерују Србе.

- Нажалост, свједоци смо да се неодговорним изјавама албанских политичара на челу са Аљбином Куртијем Србима свакодневно црта мета на челу и директно угрожава њихова безбједност - закључује Канцеларија за КиМ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 03:59