/ - експлозив за ликвидацију Кашћелана -фото: СДТ
28/11/2021 u 18:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кашћеланова глава пола милиона еура, Беливукова 700.000

Јовица Вукотић, вођа "шкаљарског клана", побјегао је током августа из Црне Горе и налази се на међународној потјерници

Србијанац Зорана Јакшића, морнарички вођа клана "Америка", најновији је велики криминалац међу балканским криминалцима, за које су суперсиле биле спремне да плате чак 10 милиона долара. Међутим, ни лидери "кавчана" и "шкаљараца", који су осумњичени за бројна убиства и шверц наркотина, нису јефтини, па је за најскупљег било припремљено 900.000 еура, пише Курир.

Јовица Вукотић, вођа "шкаљарског клана", побјегао је током августа из Црне Горе и налази се на међународној потјерници, а за исту ликвидацију супростављени "кавачки клан" спреман је био да тражи 900.000 еура. Када је Вукотић био у Централном затвору у децембру 2019, његову вјереницу су на путу до тамо зауставила три лажна полицајца у намјери да сипају цијанид у храну коју је понијела за њега, али су у томе спријечени јер је она тек ишла у ресторан по оброке.

За главу Вељка Беливука, познатијег као Веља Невоља, вође српског огранка "кавчана", који се тренутно налази у притвору у Централном затвору, припадници, шкаљарског клана" спремни су да плате 700.000 еура, наводно. Невољу и његовог најближег сарадника Марка Миљковића покушали су да ликвидирају на аеродрому у Тивту, али је полиција успјела да ухапси тројицу плаћеника. У том истом плану за смрт Марка Миљковића био је спреман кофер од 300.000 еура. Шеф групе за ове двије ликвидације био је припадник "шкаљараца" Јанко Вукадиновић. Он је касније, у јулу, поливен врелим уље из освете, док су напад извели "кавчани" кроз отвор на вратима своје затворске ћелије.

Лука Бојовић, један од вођа "шкаљараца", у Шпанији служи казну од 18 година робије, а 2016. његов најљући непријатељ Слободан Шарановић, који је био близак Јакшићевом клану "Америка", понудио је 600.000 еура за атентат у затвору, али је убрзо после тога убијен и није успио да оствари план.

Слободан Кашћелан, оснивач "кавачког клана", много пута је био мета "шкаљараца", али је сваки напад избјегао. Он је 22. јануара и 2. фебруара ове године имао заказана суђења на којима је морао да се појави, па су ликвидатори тада планирали да га разнесу бомбом и тиме задају највећи ударац "кавчанима". Његова глава типована је на пола милиона еура.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 11:28