/ SKRINšOT ILUSTRACIJA YOUTUBE: JAN IVANJEK
20/09/2022 u 16:04 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

KFOR: Spremni smo da intervenišemo ako se situacija pogorša

Kfor ima dovoljno vojnika da se izbori sa situacijom, poručio je Piperni

Kfor je spreman da pozove rezervne snage i interveniše u slučaju pogoršanja bezbjednosne situacije, sa približivanjem isteka roka za preregistraciju vozila, izjavio je danas u Prištini prvi zamjenik komandanta NATO misije u pokrajini, brigadni general Luka Piperni, prenosi RTV.

Piperni je u sedištu Kfora u Prištini izjavio novinarima da je situacija sada mirna, ali osetljiva i da NATO ne može da isključi nove tenzije ili, kako prenosi Rojters, nasilje na sjeveru pokrajine kako se približava 31. oktobar, prenosi Kosovo onlajn.

"Ako se situacija pogorša, spremni smo da intervenišemo, spremni smo da se nađemo između demonstranata i bezbjednosnih organizacija", rekao je Piperni novinarima govoreći o, kako navodi Rojters, približivanju isteka roka za preregistraciju vozila na Kosovu.

On je rekao da Kfor ima "dovoljno vojnika da se izbori sa situacijom" i da "sa tim brojem pripadnika" može da "okonča bilo koje povećanje napetosti".

"Mi smo na oprezu i spremni da djelujemo ako budemo imali povećanje tenzija, ali takođe možemo da dovedemo rezervne snage koje možemo da pozovemo u kratkom roku", istakao je brigadni general Piperni.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 19:36