Vježba ”Zlatna sablja 2023” / foto: Kfor
14/04/2023 u 20:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kfor sproveo vježbu "Zlatna sablja 2023"

Vježba je bila sprovedena da se testiraju procedure između različitih multinacionalnih jedinica koje čine kosovske snage, spremne da odgovore na različite situacije

Jedinice Kfora održale su danas vojnu vježbu "Zlatna sablja 2023" u kampu Novo Selo kod Vučitrna u okviru testiranja i spremnosti za brzo raspoređivanje snaga u slučaju potencijalno kriznog scenarija, navodi se u saopštenju Kfora.

Kako se navodi u saopštenju, vježba je bila sprovedena da se testiraju procedure između različitih multinacionalnih jedinica koje čine kosovske snage, spremne da odgovore na različite situacije.

Dalje se navodi da su u vježbi učestvovali timovi za kontrolu nereda, uz sredstva za uklanjanje barikada i eksplozivnih naprava, zajedno u bliskoj saradnji sa jedinicama Euleksa.

"Kroz jedan ovakav trening, Kfor održava visok nivo spremnosti svojih jedinica u koordinacionim mjerama između komandanata na različitim nivoima. Na teritoriji Kosova kontigent Kfor djeluje u skladu Rezolucije 1244 Savjeta bezbjednosti UN iz 1999. godine, sa ciljem da osigura bezbjedno i sigurno okruženje, kao i slobodu kretanja za sve zajednice na Kosovu", piše u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 06:04