/ - Фото: Твитер
20/03/2022 u 14:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Колинда о Путину: Сатима бисмо причали о спорту, био је нормалан и пун поштовања

Било је и подручја у којима се дубоко нисмо слагали, а то је укључивало проширење НАТО-а., казала је она

Један шведски дневни лист објавио је јуче велики интервју са бившом хрватском предсједницом Kолиндом Грабар-Kитаровић, представивши је као могућу наследницу главног секретара НАТО-а Јенса Столтенберга.

Између осталог, Kитаровић је говорила и о руском предсједнику Владимиру Путину.

Бивша хрватска предсједница одмах је нагласила како је већ дуже указивала на руску агресију на Украјину те упозоравала на могућност глобалне кризе.

- Нажалост, управо се то догодило. Мислим да је било одређене наивности у размишљању. Оно што је Путин желио било је сасвим јасно видљиво у његовом политичком манифесту из 2000. године, у којем се спомиње обнова економске моћи и положаја Русије у свијету. Догађаји у Грузији и на Kриму касније су ставили до знања што ће се догодити- додала је Грабар-Китаровић. 

Истакла је да је током сусрета са њим, Путин био нормалан и пун поштовања.

- Разговарали смо о билатералним питањима, али и регионалној ситуацији у југоисточној Европи. Разговарали смо о Агрокору, компанија која је била у већинском власништву руских банака и којој је пријетио колапс и стварање кризе у Хрватској. У том, али и неким другим регионалним питањима, Путин је био конструктиван и омогућио је рјешење. Али било је подручја у којима се дубоко нисмо слагали, а то је укључивало, наравно, проширење НАТО-а. Током бројних сусрета са Путином знала сам сатима да разговарам с њим и о свакодневним темама попут спорта- закључила је Грабар- Китаровић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 05:40