Grabar Kitarović  / - FOTO: FEJSBUK
16/12/2022 u 20:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kolinda u Dohi: Politiku izbacite iz navijanja, ja bodrim Đokovića i mnoge srpske sportiste

U Dohi sam srela puno srpskih navijača što iz Srbije, što iz BiH, mnogi od njih su željeli da se fotografišu sa njom i da se druže, kazala je bivša hrvatska predsjednica

Bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je danas da je u Kataru željela da ode na utakmicu reprezentacije Srbije na Svjetskom fudbalskom prvenstvu, ali da to nije učinila jer je bila u hrvatskom dresu.

- Nisam željela da to neko protumači kao provokaciju - kazala je ona. 

Ona je takođe rekla da je na Olimpijskim igrama u Tokiju navijala za srpskog tenisera Novaka Đokovića.

- Svim srcem sam navijala za Đokovića i htela da osvoji olimpijsku medalju. Po meni, sport je temelj nacije i trebalo bi da se mnogo više ulaže u sport. Politiku treba izbaciti iz navijanja. Ja navijam i za mnoge srpske sportiste i srpsku reprezentaciju, kada je to moguće - rekla je bivša predsjednica Hrvatske za TV K1.

Ona je dodala da je u Dohi srela puno srpskih navijača što iz Srbije, što iz BiH, i da su mnogi od njih željeli da se fotografišu sa njom i da se druže.

- Drago mi je što dijelimo isti geografski prostor i moramo učiniti sve kako bismo svi bili ispunjeni pozitivizmom i prijateljstvom. Svi želimo da pokažemo sportski duh i pozitivno nadmetanje. Borimo se na sportskim terenima, a izvan njih svi smo mi prijatelji i ljudi - poručila je Grabar-Kitarović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 18:02