фото: Кфор / - фото: Кфор
29/09/2021 u 18:59 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Командант КФОР-а хеликоптером обишао Јариње

Кфор, како се истиче, и даље одржава непристрасан, одлучан, флексибилан став како би могао да реагује у свим могућим ситуацијама

Командант Кфора, генерал-мајор Франко Федеричи данас је хеликоптером обишао сјевер Косова и надгледао ситуацију на прелазима Јариње и Брњак, наводи се у саопштењу Кфора уз снимак објављен на Фејсбук налогу Мисије.

Реагујући на најновији развој догађаја на сјеверу Косова Мисија Кфора је појачала патроле дуж главних саобраћајница на којима су постављене барикаде и распоредила јединице на прелазима Јариње и Брњак, додаје се.

Кфор, како се истиче, и даље одржава непристрасан, одлучан, флексибилан став како би могао да реагује у свим могућим ситуацијама.

Генерал Федеричи такође остаје у блиском контакту са свим укљученим странама, како би се допринијело брзој деескалацији ситуације, наводи се у саопштењу.

Кфор остаје фокусиран на свакодневно испуњавање свог мандата који проистиче из Резолуције 1244 СБ УН како би обезбиједио сигурно и безбједно окружење и слободу кретања свих заједница на Косову.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 21:48