foto: Kfor / - FOTO: KFOR
13/02/2023 u 22:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Komandant Kfora okupio vjerske lidere na Kosovu

Na sastanku u komandi Kfora u Prištini, osim Ristuće bili su episkog raško- prizrenski vladika Teodosije, katolički biskup Dod Đerđi i islamski muftija Naim Trnava, saopšteno je iz Kfora

Komandant Kfora general-major Anđelo Mikele Ristuća okupio je vjerske lidere na Kosovu i Metohiji u namjeri da pronađu dodirne tačke međureligijskog dijaloga i promovisanja njihove uloge u jačanju mira.

Na sastanku u komandi Kfora u Prištini, osim Ristuće bili su episkog raško- prizrenski vladika Teodosije, katolički biskup Dod Đerđi i islamski muftija Naim Trnava, saopšteno je iz Kfora.

- Sastanak je bio važan događaj na kome su se predstavnici različitih vjeroispovijesti okupili kako bi pronašli zajedničke dodirne tačke za obezbjeđivanje međureligijskog dijaloga i promovisanje uloge vjerskih vođa u jačanju mira, navodi se u objavi na Fejsbuku.

Ristuća je naglasio značaj svih zajednica u promovisanju mira, tolerancije, te međusobnog poštovanja i jedinstva na KiM uslijed pokušaja produbljivanja podela.

Prema navodima komandanta Kfora "religije nisu problemi, već dio rješenja za harmoničniji suživot", istakavši posvećenost Kfora podršci miru, saradnji i napretku za sve ljude koji žive na Kosovu i Metohiji.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 06:11