/ FOTO: ARHIVA
24/10/2021 u 23:23 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Комшић: Додика не може спасити ни Вучић

Додиков екстремизам и насиље управо је резултат етничко-тоталитарног система, тврди он

Предсједавајући Предсједништва Босне и Херцеговине Жељко Kомшић коментарисао је састанак у Београду између предсједника Србије Александра Вучића и српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика.

Kомшић истиче да Додика не може спасити Вучић, него само усвајање измјена Изборног закона БиХ по жељама ХДЗ које подржава Русија, а што би значило крај НАТО перспективе БиХ.

- Додика не може спасити Вучић, без обзира колико се он противио увођењу санкција, јер о санкцијама које се најављују не одлучује он, нити их уколико се с њима крене, може зауставити. Једино што Додика и његов план разградње државе спашава јесте усвајање антицивилизацијских захтијева ХДЗ за измjене изборног закона, који не значе ништа друго него убијање не само европске, него још битније од тога, и НАТО перспективе БиХ и бацање под ноге усвојеног Програма реформи, при чему Русија може задовољно трљати руке, а тиме би додатно ојачала и Додикова сепаратистичка политика - навео је Kомшић.

Додао је да то води у сигурну дезинтеграцију државе, „што и јесте циљ Додикове политике“.

- Нешто попут тога води у сигурну дезинтеграцију државе БиХ. Додиков екстремизам и насиље управо је резултат оног етничко-тоталитарног система који Човић хоће да подебља. Буду ли се политички процеси у БиХ одвијали у том правцу, то ће значити награду за сваки облик деструктивног политичког дјеловања. Сви они који јесу за државу БиХ, вјерујем да су тога и свјесни. Од тога како ћемо се сви заједно према томе поставити, зависи и у будућност БиХ, а она ће бити баш онаква какву смо заслужили - закључио је Kомшић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 05:23