Komšić i Cvijanović preglasali Bećirovića / - FOTO: T. S./KLIX.BA
31/07/2023 u 18:27 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Komšić i Cvijanović preglasali Bećirovića o otvaranju konzulata Srbije u Bijeljini

Član Predsjedništva Denis Bećirović glasao protiv

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je dalo saglasnost za оtvаrаnjе Generalnog kоnzulаtа Rеpublikе Srbije u Bоsni i Hеrcеgоvini sа sјеdištem u Bijeljini.

Odluka o davanju saglanosti je donijeta sa dva glasa za i to od Željka Komšića i Željke Cvijanović, dok je član Predsjedništva Denis Bećirović glasao protiv.

Kako je ova odluka i ranije bila na dnevnom redu sjednica Predsjedništva BiH i s obzirom da ni danas nije postignut konsenzus, a u sklada Poslovnikom o radu Predsjedništva BiH član Predsjedništva BiH Denis Bećirović, u roku od 72 sata od završetka sjednice, navedenu odluku može proglasiti destruktivnom po vitalni entitetski interes.

Konzulati Srbije u Bosni i Hercegovini postoje u Banjoj Luci, Trebinju, Drvaru i Mostaru.

Takođe, Cvijanović i Komšić su preglasali Bećirovića i usvojili Izvještaj o izvršenju budžeta institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza BiH za 2022. godinu i primilo je k znanju Informacija o razlozima neizvršenja zakonom i drugim propisima utemeljenih obaveza u proceduri sačinjavanja i usvajanja Zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 11:17