Жељко Комшић / - ртс
16/11/2021 u 21:20 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Комшић: Нећу допустити да неко цијепа и уништава БиХ, ако треба бранићу је као деведесетих

Хрватски члан Предсједништва БиХ, позвао је међународну заједницу да „јасно именује“ кривца за развој ситуације у БиХ

Предсједавајући Предсједништва Босне и Херцеговине Жељко Комшић изјавио је, поводом најновијих тензија у тој земљи, да не може да допусти да је неко "цијепа и уништава" и да ће је, ако буде потребно, бранити као 90-их година.

 - Све ћу учинити да не дође до тога да морам бранити земљу као што се бранило крајем прошлог вијека. Али ако ме сатјерају уза зид, наравно да ће бити исто, јер не могу да допустим да ми неко цепа и уништава земљу. Толико је мртвих глава, крви, разарања, толико упропашћених људи и породица да би се сада могло мирно прећи преко тога- рекао је Комшић за Дојче веле (ДW) у Штутгарту.

Комшић, хрватски члан Предсједништва БиХ, позвао је међународну заједницу да „јасно именује“ кривца за развој ситуације у БиХ.

 - Они морају да кажу ко је тај ко БиХ и регион гура у хаос, насиље, рат и још крви, као да нам тога није било довољно. То морају јасно да кажу. Јер ми нисмо сви исти у погледу тога шта и како желимо. Нећу никога да дирам, нападам и да нешто отимам, али исто тако нећу дозволити да се мени отима комад земље - навео је Комшић.

Он никога није именовао, али је познат његов став према потезима српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика који се у Сарајеву тумачи као сецесионистички.

Комшић је рекао да је његова генерација „дубоко несретна“, јер је „живјела у нечему што је био уређен систем и стабилност, нечему што је давало наду“, мислећи на период социјалистичке Југославије.

 - Онда смо, не својом вољом, гурнути у рат за који смо прво мислили да никад неће бити завршен. А кад је завршен, пропуштена је прилика да правимо нешто боље. Били смо можда уморни од рата, и било нам је угодно у миру. Заборавили смо да државу треба градити, након што смо је одбранили. А то подразумјева улазак у политичке конфликте са онима који руше државу, злоупотребљавају моћ, краду и праве вас будалама ако сте фин и пристојан човјек -  навео је Комшић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 00:12