poljubac kurti i vucic / - ORANGE GIRL/PRINTSCREEN
18/02/2023 u 16:52 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kontroverzni rad prištinske umjetnice – Vučić i Kurti se ljube u usta

Istorija poznaje i poljupce bratstva ili čak izdaje. Hoće li ovo biti jedan od njih?, napisala je umjetnica na Instagramu

Prištinska umjetnica Ermira Murati ili Orange Girl, kako joj je umjetničko ime, objavila je sliku na kojoj se nalaze predsjednik Srbije i premijer Kosova, Aleksandar Vučić i Aljbin Kurti, u neobičnom izdanju.

Rad visine tri metra i širine 1.60 metara, predstavlja Vučića i Kurtija kako se ljube u usta, prenosi Nova.rs. Orange Girl je pored fotografije ovog rada na svom Instagram profilu napisala sledeći tekst:

- Od poljupca se očekuju svečanost i poniženje. Poljubac je izraz, ali nikada neutralan. On dobija značenje u zavisnosti od konteksta, gdje i zašto je razmijenjen. Istorija u svojoj arhivi bilježi poljupce iz trenutaka bola i oproštaja. Ali istorija poznaje i poljupce bratstva ili čak izdaje. Hoće li ovo biti jedan od njih“?

Ermira Murati se bavi umetničkim radom kao „sredstvom komunikacije sa društvom“. Poznata je kao umetnica koja slika murale u javnom prostoru, uglavnom sa angažovanom tematikom, i često koristi poljubac kao sredstvo poruke.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 17:24