/ ilustracija - SHUTTERSTOCK
18/01/2023 u 22:18 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kosovka policija vraća vozila sa KM tablicama izdatim od decembra

U skladu sa našim zakonodavstvom i dogovorom postignutim u Briselu, policija nije dozvolila ulazak tim vozilima na teritoriju Kosova, napisao je Svečlja

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da je kosovska policija identifikovala na više graničnih prelaza automobile sa KM tablicama, registrovanim u decembru prošle godine i da im nije dozvolila ulazak.

On je kazao da je to kršenje sporazuma koji su Kosovo i Srbija postigli u novembru prošle godine.

"U skladu sa našim zakonodavstvom i dogovorom postignutim u Briselu, policija nije dozvolila ulazak tim vozilima na teritoriju Kosova", napisao je Svečlja na Fejsbuku /Facebook/.

On je pozvao sve građane, vlasnike automobila sa takvim registarskim tablicama, da odu u centre za civilnu registraciju bilo gde na Kosovu kako bi registrovali svoja vozila na kosovske tablice, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Prethodno su direktor Kancelarije za Kosovo Vlade Srbije Petar Petković i Srpska lista saopštili da je na graničnim prelazima Jarinje i Brnjak na sjeveru Kosova onemogućeno kretanje vozilima sa KM (Kosovska Mitrovica) tablicama.

Petković je rekao da kosovska policija krši sporazum u vezi sa srpskim registarskim tablicama i pozvao Evropsku uniju da reaguje.

Kosovo i Srbija su dogovor o KM tablicama postigli krajem novembra, nakon intervencije međunarodne zajednice.

Kosovo je tada odustalo od preregistracije vozila sa oznakama koje za gradove na Kosovu izdaje Srbija, a Srbija se obavezala da neće više izdavati nove registarske tablice.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 11:22