/ - PHOTO BY ELEMENT5 DIGITAL ON UNSPLASH
18/10/2021 u 09:47 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Косово: У 19 општина ријешен избор градоначелника у првом кругу

Према резултатима у општинама у којима нема очекиваног другог круга, ПДК води испред других албанских странака – први су у Урошевцу, Јужној Митровици, Србици, Качанику и Ђенерал Јанковићу

Са пребројаних више од половине гласачких листића, изгледа да су у 19 општина на Косову изабрани градоначелници и то у првом кругу локалних избора, пише Kossev.

Из досадашњих резултата објављених на веб страници Централне изборне комисије, Дечане, Качаник, Јужна Митровица, Лепосавић, Липљан, Ново Брдо, Обилић, Пећ, Србица, Штрпце, Сува Река, Урошевац, Зубин Поток, Звечан, Ђенерал Јанковићи, Ранилуг, Партеш и Сјеверна Митровица ће ријешити питање градоначелника, јавља Коссев позивајући се на Газету експрес.

Од 19 општина у којима према досадашњим резултатима неће бити другог круга, Самоопредјељење није побиједило ни у једној.

Према резултатима у општинама у којима нема очекиваног другог круга, ПДК води испред других албанских странака – први су у Урошевцу, Јужној Митровици, Србици, Качанику и Ђенерал Јанковићу.

ЛДК ће у међувремену, према овим резултатима, побиједити без другог круга у Пећи и Липљану, док ће ААК у Дечанима и Сувој Реци.

Кандидати Српске листе прогласили су побједу у недјељу увече у свих десет општина са српском већином на локалним изборима на Косову.

Тужиоци регистровали шест случајева нерегуларности, процесуитано 13 особа

Државни тужилац Косова саопштио је да је до јуче на цијелој територији Косова, у вези са изборним процесом, регистровано шест случајева нерегуларности у које је укључено 14 особа, од којих је 13 притворено.

Особе су процесуране због сумње да су починиле кривична дјела кршење слободног опредјељења бирача и давање или примање мита у вези са гласањем, као и због ометања гласања и фалсификовање резултата гласања.

Раније је саопштено да је током изборног дана на Косову било 80 дежурних тужилаца, 40 дежурних судија док је о безбедности гласања бринуло више од 3.300 припадника полиције.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 21:15