Албанија се наоружава / - Н1
26/11/2022 u 21:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kosovski ministar odbrane u Albaniji: Nepravedno su postavili granicu između nas

U Albaniji se 28. novembra obilježava 110. godišnjica nezavisnosti, uoči ovog praznika kosovsko i albansko ministarstvo odbrane sprovode zajedničke aktivnosti

Uoči državnog praznika Albanije – Dana zastave, pripadnici Kosovskih bezbjednosnih snaga (KBS) i Vojske Albanije sprovode zajedničke aktivnosti. „Zajedno smo jači“, poručio je kosovski ministar odbrane Armend Mehaj koji takođe boravi u ovoj zemlji.

U Albaniji se 28. novembra obilježava 110. godišnjica nezavisnosti, uoči ovog praznika kosovsko i albansko ministarstvo odbrane sprovode zajedničke aktivnosti.

-Zadovoljstvo mi je da sa vama podijelim fotografije sa aktuelnih aktivnosti koje zajedno sa našom braćom i sestrama Republike Albanije sprovodimo u akademiji, školama i vojno profesionalnim centrima oružanih snaga Republike Albanije- poručio je na svom Fejsbuk profilu kosovski ministar odbrane, a prenosi KoSSev.

On je objavio 28 fotografija za, kako je naveo „naš zajednički 28. novembar“. „Zajedno smo jači“, poručio je ovaj ministar.

Mehaj je ujedno u Markaju i Topoji posjetio, kako je naveo, „porodicu mučenika Biljbilja Brećanija“, odakle se požalio na „nepravedno postavljenu granicu“.

-Nepravedno su postavili granicu između nas, iako su nas razdvojili, nikada u tome nisu uspjeli. Dakle, kada je Kosovo bilo u dimu i plamenu, naša braća i sestre su odmah otišli ​​i prešli na stranu Oslobodilačke vojske Kosova. Hrabri i odlučni, uvijek su bili među najuglednijim borcima. Borba za slobodu Kosova je dokaz da zajedno, samo zajedno možemo uspjeti- poručio je Mehaj.

Uoči državnog praznika Albanije u Tirani se ujedno sutra održava zajednička sjednica kosovske i albanske vlade, te su osim Mehaja u ovu zemlju otputovali i drugi prištinski zvaničnici.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. februar 2023 15:38