Đeljalj Svećlja / FOTO:SCREENSHOT/YOUTUBE/RTK
15/08/2022 u 06:27 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kosovski ministar policije: Srbi uživaju ista prava, nisu „treća lica“

Osigurao sam da sam na usluzi svakom građaninu Republike Kosovo i da ćemo zajedno sa institucionalnim akterima biti uz njih, bez obzira na etničku i političku pripadnost“, poručio je Svećlja

Srbi nisu treća lica. Oni su stanovnici, ravnopravni građani kao i sve druge zajednice koje ovdje žive - poručio je kosovski ministar unutrašnjih poslova, Đeljalj Svećlja, navodeći da je u toku jučerašnjeg dana posjetio opštine na Sjeveru Kosova.

Kako je saopštio u objavi na Fejsbuku, na Sjeveru je razgovarao sa građanima o njihovim zahtjevima i institucionalnoj podršci.

- Osigurao sam da sam na usluzi svakom građaninu Republike Kosovo i da ćemo zajedno sa institucionalnim akterima biti uz njih, bez obzira na etničku i političku pripadnost - poručio je Svećlja, prenosi Kossev.

On je istakao da je „ministar svih građana Kosova“.

- Srbi nisu treća lica. Oni su stanovnici, ravnopravni građani kao i sve druge zajednice koje ovde žive i uživaju ista prava - rekao je Svečlja.

On nije precizirao sa kim je tačno razgovarao na Sjeveru, već je samo naglasio da je s obzirom na „zajedničke procese koji se očekuju“, tokom sastanaka istakao „značaj saradnje sa našim institucijama kako bismo kroz njih lakše prošli“.

- Pozivam sve vas da sarađujete sa organima za sprovođenje zakona u nesmetanom radu i osiguravanju bezbjednosti u našoj zemlji - poručio je Svećlja.

Ujedno je dodao da je na Sjeveru posjetio većinski albanska sela, bez preciziranja i koja tačno.

Kaže da je u ovim selima jasno vidljivo da je više od dvije decenije izostajala podrška Kosova.

- Ovi sugrađani su odlučni da ostanu na strani gdje će trudom i znojem obezbjediti život i prosperitet sebi i svojoj djeci. Bez sumnje ćemo biti uz njih i za njih - poručio je Svećlja.

Ujedno tvrdi i da je, gdje god da je sreo pripadnike Kosovske policije na Sjeveru, uočio „posvećenost i disciplinu bez premca koja garantuje red, zakon i bezbjednost za sve“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. oktobar 2022 02:06