Аљбин Курти / EPA-EFE - Аљбин Курти
27/09/2023 u 12:32 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kurti: Akcija policije u Banjskoj najveći uspjeh od proglašenja nezavisnosti

On je rekao da je u Banjskoj oduzeta količina naoružanja vredna više od 5 miliona eura

Premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je danas na sednici vlade da je u nedelju u Banjskoj narušen "suverenitet, teritorijalni integritet i nacionalna bezbjednost Kosova", ali da je Kosovska policija pokazala punu sposobnost odbrane Kosova i da je ovo "njihov najveći uspeh" od proglašenja nezavisnosti, prenosi Ekonomija onlajn, prenosi Kosovo.onlajn.

On je rekao da je u Banjskoj oduzeta količina naoružanja vredna više od 5 miliona eura.

-Sa vojnim naoružanjem vrijednim više od 5 miliona eura i dovoljnim količinama za stotine boraca, scenario za krvoproliće na Kosovu je dokazan. Uključuje pojedince koje su pod sankcijama SAD i Velike Britanije za kriminalne aktivnosti. Oni se pojavljuju rame uz rame i za stolom sa predsjednikom Srbije, što upozorava na direktnu ulogu srpske države u tome. Pokazana je izuzetna profesionalnost Kosovske policije, naših bezbjednosnih institucija uopšte. Dokazana je njihova puna sposobnost odbrane Republike. Ovo je njihov najveći uspjeh od nezavisnosti- naveo je Kurti.

Takođe je izjavio da "Srbi na Kosovu moraju biti oslobođeni tutorstva Srbije", kao i da je "napad u nedelju razotkrio poteškoće i potrebu za još većom međunarodnom saradnjom u održavanju kontrole na granici sa Srbijom".

- Posle dokumentacije o učešću u ovom terorističkom napadu potpredsjednika Srpske liste Milana Radoičića, dokazana je još jedna stvar koja zaslužuje pažnju svih, a to je vitalni značaj oživljavanja političkog pluralizma Srba na Kosovu. Bez pluralizma nema demokratije i slobode, kosovski Srbi moraju biti oslobođeni tutorstva Srbije-rekao je Kurti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 18:56