Aljbin Kurti / - SHUTTERSTOCK
09/09/2023 u 13:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kurti: Grčka se bliži priznavanju Kosova

On je naveo da je Kosovo u decembru prošle godine podnijelo zahtjev za prijem u Evropsku uniju uprkos činjenici da ga pet zemalja EU ne priznaje

Premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je da je Grčka, jedna od pet članica Evropske unije koje nijesu priznale, blizu priznanja nezavisnosti Kosova.

Kurti je u intervjuu za poljski medij „TVP World“ naglasio da Kosovo radi na svom diplomatskom planu da dobije priznanje od preostalih pet zemalja EU.

„Radili smo mnogo na diplomatskom planu, tako da se pridruže većini zemalja EU. Grčka je prva na listi zemalja koje su se približile priznavanju nezavisnosti Kosova“, rekao je Kurti.

On je naveo da je Kosovo u decembru prošle godine podnijelo zahtjev za prijem u Evropsku uniju uprkos činjenici da ga pet zemalja EU ne priznaje.

Kurti je naveo da želja Kosova da postane dio Evropske unije nije podstaknuta samo ličnim interesima, već da i samo Kosovo želi da doprinese EU.

„Mi to činimo za našu zemlju ispunjavajući vrijednosti, standarde i principe, ali nam je u isto vrijeme potrebna pomoć Evropske unije. Naša inkluzivnost u EU ne služi samo našem interesu, jer želimo i da doprinesemo“, naveo je Kurti.

On je takođe rekao da bi Kosovo, s obzirom na niske operativne troškove u smislu zakupa prostorija i radne snage, moglo da bude idealna destinacija za strane investitore.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. novembar 2023 11:10