Аљбин Курти / - РТС
11/01/2022 u 10:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Курти хоће да натјера Србе с КиМ да на референдуму гласају као дијаспора

У албанским медијима појавиле информације да је Влада такозваног Косова наводно спремна да дозволи Србима гласање на референдуму али путем поште или преко непостојеће "Канцеларије за везу Србије са Косовом"

Претходних дана много се спекулисало хоће ли Срби са Косова и Метохије моћи да гласају на предстојећем референдуму о измјенама Устава Републике Србије.

Сам Аљбин Курти у више наврата је недвосмислено поручио да неће дозволити да Срби са Косова и Метохије буду у прилици да искористе своје грађанско и демократско право на референдуму и да процес изјашњавања неће бити могуће организовати на начин како је то до сада годинама рађено - уз посредство мисије ОЕБС која би на терену организовала гласање. Он ту своју позицију ни до данас није промијенио, упркос и свим инсистирањима амбасадора земаља Квинте. 

Јуче су се пак у албанским медијима појавиле информације да је Влада такозваног Косова наводно спремна да дозволи Србима гласање на референдуму али путем поште или преко непостојеће "Канцеларије за везу Србије са Косовом". 

Иза ове опасне формулације, крије се нова велика превара Куртија који сада покушава да натјера Србе са КиМ да на референдуму гласају као да су дијаспора! 

На тај начин жели да их натјера да се одрекну своје земље и Србију третирају као "другу државу".

Добро је познато да дијаспора гласа тако што то чини поштом или у својим амбасадама. 

Ту се крије и друга Куртијева подвала, јер покушава да функцију официра за везу који је лице искључиво задужено да олакша и убрза комуникацију двије стране и помогне у имплементацији постигнутих споразума, сада нетачно представи као некакву Канцеларију или дипломтско представништво, што официр за везу ни формално ни суштински није ни по једном постигнутом споразуму.

Из свега овога више је него јасно да је по среди нови покушај подвале из Приштине медијским спиновањем, јер Курти не жели да дозволи изјашњавање на Косову и Метохији онако како је то предвиђено Резуцијом 1244 и надлежностима Мисије ОЕБС.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 03:02