Aljbin Kurti / - KOSOVO GOVERNMENT PUBLIC AFFAIRS OFFICE
12/03/2023 u 17:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kurti: Kosovo uvijek može da računa na podršku Grčke na putu ka EU

Razgovarali smo o bilateralnim odnosima Kosova i Grčke, kako da ih unaprijedimo u svim sferama, ali smo razgovarali i o događajima u regionu, uključujući dijalog Kosova i Srbije, naveo je premijer Kosova nakon sastanka sa šefom grčke diplomatije

Premijer Kosova Aljbin Kurti ocijenio je da Kosovo uvijek može da računa na podršku Grčke za prijem u Evropsku uniju, prenosi N1.

Kurti je posle sastanka sa šefom grčke diplomatije Nikosom Dendijasom u Prištini naglasio da Grčka podržava liberalizaciju viza za građane Kosova, evropske integracije i potpunu normalizaciju odnosa Kosova i Srbije.

- Razgovarali smo o bilateralnim odnosima Kosova i Grčke, kako da ih unaprijedimo u svim sferama, ali smo razgovarali i o događajima u regionu, uključujući dijalog Kosova i Srbije koji će se nastaviti na sastanku sledeće subote na visokom nivou u Ohridu, u Severnoj Makedoniji, kazao je Kurti.

Istakao je da Kosovo uvijek može računati na podršku Grčke za ulazak u „veliku evropsku porodicu koja je kako najbolji garant za mir i bezbjednost, tako i za demokratiju i blagostanje“.

Dendijas koji je u posjetu Kosovu, prethodno se sastao s predsjednicom Kosova Vjosom Osmani, dok će posjetu okončati susretom sa zamjenicom premijera i šeficom diplomatije Kosova Donikom Gervalom.

Ovo je šesta posjeta šefa grčke diplomatije Kosovu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 05:37