Аљбин Курти / EPA-EFE - Аљбин Курти
25/09/2021 u 12:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Курти: НАТО ће остати на Косову, jачамо воjску

Навео jе да jе након самита НАТО 14. jуна у Бриселу jасниjе него икад да jе НАТО одлучан да остане на Балкану и Косову и нагласио да Косово жели да уђе у Сjеверноатлантски савез

Косовски премиjер Аљбин Курти изjавио jе да не вjеруjе да ће НАТО напустити Косово и навео да jе Алиjанса интервенисала са веома jасном мисиjом "ослобађања Косова и спрjечавања да оно поновно доспиjе у руке Србиjе, коjа jе у блиском односу са Русиjом", преноси Ал Џазира.

– Добро знамо да jе jедан од кључних разлога, а можда и наjважниjи апсект постоjања НАТО, опасност коjа приjети од Руске Федерациjе – рекао jе Курти одговараjући на питање да ли га брине повлачење САД са Косова, као у случаjу Авганистана.

Навео jе да jе након самита НАТО 14. jуна у Бриселу jасниjе него икад да jе НАТО одлучан да остане на Балкану и Косову и нагласио да Косово жели да уђе у Сjеверноатлантски савез.

Курти каже да Косово такође jача своjу воjску jер, наводи, Србиjа "нажалост не само да не признаjе независност Косова и не показуjе назнаке каjања за почињене злочине, него повремено има обичаj окупити или прегруписати воjне снаге уз нашу границу".

– Наравно могу само посматрати, jер се дефинитивно више никада неће усудити да понове нешто слично ономе што су чинили у прошлом виjеку – рекао jе Курти за Ал Џазиру.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 06:54