/ FOTO ILUSTRACIJA: YOUTUBE NATO NEWS
29/11/2022 u 15:23 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кurti: Neophodno otvaranje arhiva Srbije

On je ponovio neophodnost otvaranja državnih arhiva u Srbiji, jer su zločini počinjeni na Kosovu zločini koje je počinila država Srbija, navodi se u saopštenju

Kosovski premijer Aljbin Kurti razgovarao je sa specijalnim izvjestiocem Ujedinjenih nacija za promociju istine i pravde Fabijanom Saviolijem o zločinima počinjenim tokom rata na Kosovu i inicijativi za tranzicionu pravdu, prenosi RTK.

Kurti je tokom sastanka istakao najznačajnije inicijative Kosova, kao što su osnivanje Instituta za zločine počinjene tokom rata, izrada Nacionalne strategije za tranzicionu pravdu, i jačanje Odjeljenja za ratne zločine, prenosi Kosovo onlajn.

"Kurti je govorio i o izmjenama Zakonika o krivičnom postupku koje omogućavaju suđenje u odsustvu za slučajeve ratnih zločina, s obzirom da se većina počinilaca ratnih zločina na Kosovu nalazi u Srbiji, a Srbija odbija da ih preda pravdi. On je ponovio neophodnost otvaranja državnih arhiva u Srbiji, jer su zločini počinjeni na Kosovu zločini koje je počinila država Srbija", zaključuje se u saopštenju Vlade Kosova.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 13:34