/ FOTO YOUTUBE SKRINšOT AL JAZEERA BALKANS
30/11/2022 u 23:15 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kurti: Nije čudno što ambasador SAD ima više informacija o bezbjednosti na Kosovu od mene

Kurti je svoju izjavu, koja nije objavljena u konačnoj verziji intervjua njemačkom listu, pokušao da opravda činjenicom da SAD imaju ambasade u Beogradu i Prištini, a imaju i vojsku na Kosovu

Kosovski premijer Aljbin Kurti u parlamentu je danas pokušao da opravda svoju izjavu u intervjuu za Frankfurter algemajne cajtung, da je američki ambasador Džefri Hovenijer imao više informacija o bezbjednosnoj situaciji na sjeveru, a povodom odluke da se obustavi preregistracija vozila sa srpskim tablicama, prenosi Gazeta ekspres.

Kurti je rekao da nema razloga da se bilo ko čudi zašto ambasador SAD u Prištini Džefri Hovenijer ima više informacija od premijera Kosova o konkretnoj bezbjednosnoj situaciji, kao što je to bilo prije nekoliko dana na sjeveru Kosova, prenosi Kosovo onlajn.

Kurti je svoju izjavu, koja nije objavljena u konačnoj verziji intervjua njemačkom listu, pokušao da opravda činjenicom da SAD imaju ambasade u Beogradu i Prištini, a imaju i vojsku na Kosovu.

Kosovski premijer čak kaže da je dobro što je američki ambasador sa njim kao premijerom podijelio takve informacije, jer tako nešto dokazuje savezništvo i partnerstvo Kosova i SAD.

"Ne vjerujem da ima razloga da se neko čudi zašto američki ambasador u konkretnoj bezbjednosnoj situaciji ima više informacija. SAD imaju ambasadu u Srbiji i na Kosovu, a imaju i vojsku na Kosovu. Tako da ne znam zašto se ljudi pretvaraju da su iznenađeni što ima više informacija od mene. I jako je dobro, dokaz je našeg savezništva i partnerstva da je on tu informaciju podijelio sa mnom. Nema tu ničeg negativnog i ničeg iznenađujućeg", rekao je Kurti. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. januar 2023 01:25