/ FOTO YOUTUBE
07/02/2023 u 15:45 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kurti: Opštine sa srpskom većinom dobijale veći budžet, nego one sa albanskom

Dodaje da to pokazuju podaci Odjeljenja za budžet i finansije

Premijer Kosova Aljbin Kurti kaže da je 10 većinski srpskih opština na Kosovu dobijalo veći budžet po glavi stanovnika i više kapitalnih investicija u odnosu na 28 ostalih opština u kojima žive većinom Albanci.

- Deset opština sa srpskom većinom na Kosovu dobijao je u prosjeku 62 odsto više budžeta (u cjelini) po glavi stanovnika, kao i 89 odsto više kapitalnih izdataka po glavi stanovnika od ostalih 28 opština, od kojih je 27 sa albanskom većinom- naveo je Kurti na Tviteru.

Dodaje da to pokazuju podaci Odjeljenja za budžet i finansije, prenosi Kosovo online.

- To pokazuju podaci Odjeljenja za budžet Ministarstva finansija za poslednjih 14 godina, od 2008. Do 2022. Kada je riječ o korišćenju budžeta, šest relativno dobro integrisanih opština sa srpskom većinom na jugu su konstantno radile bolje od četiri opštine na sjeveru- dodaje Kurti.

Kurti ističe da su "srpski političari i opštinski lideri u šest opština na jugu bili voljni i sposobni da planiraju, obezbijede i implementiraju u obrazovnu, zdravstvenu i saobraćajnu infrastrukturu- za razliku od četiri opštine na sjeveru Kosova.

- Međunarodna zajednica bi trebalo da smatra Vladu Srbije odgovornom za lišavanje ove četiri jseverne opštine. Treba javno osuditi prinudu lokalnih građana preko šačice kriminalaca, predvođenih trgovcima novcem, narkoticima i oružjem sa crne liste američkog Trezora- kaže Kurti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. mart 2023 00:14