/ - FOTO YOUTUBE SKRINšOT
09/08/2023 u 11:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kurti: Pismo 56 parlamentaraca pozitivna stvar za Kosovo, značajan potpis iz Ukrajine

Ove nedelje došlo je do pozitivnog pomaka za Kosovo na međunarodnom planu, naveo je on

Premijer Kosova Aljbin Kurti ocijenio je danas na sjednici vlade da je pismo 56 parlamentaraca upućeno Briselu, Londonu i Vašngtonu u kome se zahtjeva da se promijeni politika prema Beogradu, pozitivan iskorak za Kosovo, ističući da je naročito značajno to što je jedna od zemalja potpisnica Ukrajina, renosi Gazeta Ekspres.

- Ove nedelje došlo je do pozitivnog pomaka za Kosovo na međunarodnom planu. Pismom upućeno sekretaru Sjedinjenih Američkih Država Antoniju Blinkenu, visokom predstavniku Evropske unije za spoljnu politiku i bezbjednost Đuzepu Borelju i ministru spoljnih poslova Ujedinjenog Kraljevstva Džejmsu Kleverliju, preko 50 poslanika, 10 predsjednika parlamentarnih spoljnopolitičkih odbora 16 zemalja, uključujući i Ukrajinu, izrazilo je podršku Kosovu i pozvalo na oštriji pristup Srbiji i opasnosti koju njeno djelovanje predstavlja za bezbjednost našeg regiona- rekao je Kurti.

On je zahvalio svim potpisnicima pisma i naglasio da ova vrsta podrške jača "posvećenost Kosova potpunoj deeskalaciji situacije u četiri opštine na sjeveru Kosova, posvećenost demokratiji i vjeru u zakonitost i ustavnost".

Kurti se osvrnuo i na reformu pravosuđa, ističući da je ta reforma neophodna, jer je, kosovsko pravosuđe nedovoljno efikasno i sporo.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 07:40