Kurti sazvao sastanak savjeta bezbjednosti / Kosovo government public affairs office
26/12/2022 u 20:58 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Kurti sazvao sastanak savjeta bezbjednosti: Mora se vratiti sloboda kretanja, ne smije biti barikada

Na sastanku je zaključeno da su prijetnja i postupci na sjeveru "rezultat tijesne koordinacije Vlade Srbije sa nelegalnim strukturama i kriminalnim grupama, koje takođe, šire propagandu"

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti sazvao je sastanak kosovskog savjeta bezbjednosti povodom situacije na sjeveru i nedavnih incidenata, na kojem je rečeno da treba vratiti slobodu kretanja i da ne smije biti barikada ni na jednom putu, prenio je Telegrafi.

Na sastanku je, kako je prenio prištinski portal, zaključeno da su prijetnja i postupci na sjeveru "rezultat tijesne koordinacije Vlade Srbije sa nelegalnim strukturama i kriminalnim grupama, koje takođe, šire propagandu".

- Ilegalne strukture, kao i kriminalne grupe, nastavljaju da vrše ekstremistička djela protiv građana, državnih institucija, pripadnika kosovske policije, novinara, pripadnika misije Euleks i patrolnih jedinica Kfora - navedeno je u saopštenju objavljenom poslije sjednice.

Istaknuto je da u ovih 17 dana od postavljanja barikada postoji kontinuirana komunikacija sa Kforom i ponovljeno da kosovska policija ima sve kapacitete i spremnost da djeluje, ali i da ''kao što je vec poznato, čeka akcije Kfora''.

(Tanjug)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 02:48