/ FOTO YOUTUBE NATO NEWS
01/12/2022 u 10:06 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kurti: Srbija ne smije da napadne Kosovo, naš otpor bi bio uspješan

Kurti je rekao da bi mnogo srpskih generala i zvaničnika volio da se Kosovo napadne

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da se ne boji vojne intervencije Srbije na Kosovo iako ne isključuje tu mogućnost i dodao da bi u tom slučaju "otpor bio uspješan" i da računa na NATO, SAD i EU. Za razliku od Kosova, rekao je Kurti za N1 BiH, Srbija bi "računala na Rusiju i Kinu".

Kurti je rekao da bi mnogo srpskih generala i zvaničnika volio da se Kosovo napadne, ali da ne smiju, prenosi Kosovo online.

"To ne znači da se ne nadaju novim okolnostima u budućnosti kada bi mogli da napadnu. Srbija zna da situacija nije kao prije 20 godina. Naš otpor bi u u tom slučaju bio uspješan", rekao je Kurti.

Kurti je kazao da je nekoliko mjeseci prije početka sukoba u Ukrajini, u septrembru 2021. godine, ministar odbrane Srbije zajedno sa ruskim ambasadorom došao su na granicu Kosova gdje su obišli vojne snage Srbije. 

“Mi smo tada bili u redovnim kontaktima sa NATO i Kforom jer je Srbija htela daa pošalje poruku kako zajedno sa Rusijom može ponovo da okupira Kosovo. Poslednjih mjeseci dobili su oružje od Kine. Znači Srbija računa na Rusiju i Kinu, a kada oni na njih računaju onda i mi računamo na NATO, SAD i EU", naveo je Kurti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. januar 2023 10:10