Брисел / Брисел
18/05/2022 u 23:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Лидери ЕУ са предсједницима Западног Балкана 23. јуна у Бриселу

Чланице ЕУ-а разговараће са челницима Албаније, Босне и Херцеговине, Косова, Црне Горе, Сјеверне Македоније и Србије о политици према Русији

Лидери чланица Европске уније (ЕУ) и земаља Западног Балкана састаће се у Бриселу 23. јуна прије почетка Самита лидера ЕУ-а.

Шесторица лидера земаља Западног Балкана биће позвани да се 23. јуна састану са лидерима ЕУ у Бриселу, објављено је данас у Европском савјету. Лидери земаља чланица ЕУ-а разговараће са челницима Албаније, Босне и Херцеговине, Косова, Црне Горе, Сјеверне Македоније и Србије.

Сусрет ће бити уприличен у просторијама Европског савјета.

"Циљ састанка је промовисање појачаног ангажмана ЕУ и Западног Балкана", наводи се у саопштењу.

Самит лидера ЕУ биће одржан 23. и 24. јуна.

Објављено је да руководство ЕУ-а придаје стратешки значај Западном Балкану и жели да земље региона дјелују у складу са европским смјерницама у својим спољним политикама, посебно у односи према Русији.

Високи комесар за спољну политику и безбиједност ЕУ-а Јосеп Борел састао се недавно са својим колегама са Западног Балкана у оквиру састанка министара спољних послова чланица ЕУ-а у Бриселу и поручио да одржавање блиских односа с Русијом више није компатибилно са идејом о изградњи заједничке будућности са ЕУ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 08:13