/ - ХАОПШЕЊЕ У СЛОВЕНИЈИ/ - SCREENSHOT/YOUTUBE
02/02/2022 u 09:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Љубљански инспектор под истрагом: Од "кавчана" купио имовину?

Полиција је сазнала да је један од полицајаца купио некретнину и да је у току поступак унутрашње сигурности. Не можемо дати више информација, рекао је Драго Менегалија портпарол полиције

Полиција Словеније спроводи интерну истрагу против криминалистичког истражитеља Сектора криминалистичке полиције Полицијске управе Љубљана. Према незваничним сазнањима, ради се о криминалистичком инспектору Себастјану П., који је имовину наводно купио од  Дрејца Ковача, наводно високог члана словеначког огранка "кавачког" клана, пише siol.

Словеначки "кавачани" након напада на Звицера покушали ЦГ држављанина да пребаце у ЕУ

Ковача, за којим је расписана европска потјерница, хрватска полиција ухапсила је у Задру непосредно прије Нове године. Наведени портал пишпе да су позвали Себастјана П., али је прекинуо везу.

Хапшење у Словенији: Тужитељка одавала "кавчанима" тајне информације?

- Полиција је сазнала да је један од полицајаца купио некретнину и да је у току поступак унутрашње сигурности. Не можемо дати више информација- рекао им је Драго Менегалија, портпарол полиције за односе са јавношћу за криминал.

Словеначки огранак "кавчана": Прокријумчарили 800 килограма дроге

Љубљански инспектор Себастјан П. према наводима словеначке полиције, није био укључен нити укључен у полицијске истраге против активности "кавачког клана".Када су телефоном позвали Себастјана П., јавио се, али је након изгалагања новинара прекинуо везу.

Словенија: Кавчанин изручен из Аустрије

У сарадњи са страним безбједносним органима, словеначка полиција је у мају прошле године пресјекла везе кавчана у Словенији, када су криминалисти Државног истражног кабинета заједно са полицијским специјалистима у Љубљани, Крању, Марибору и Копру спровели 23 претреса кућа и ухапшено неколико осумњичених.

Словенија-ухапшено још троје: Кавчанима одавали активности полиције, тужилаштва и суда?

- Тужилац Специјалног државног тужилаштва (СДТ) је у октобру прошле године подигао оптужницу на 490 страница против 24 оптужена из словеначког дијела нарко картела. Међу њима је био и Ковач, који се у роду звао Хајро или Хајро Пекар. Тужилац га терети да је био курир од новембра 2018. до средине маја прошле године, када је полиција у Словенији ухапсила већину припадника словеначког огранка которског клана- наводи портал.

Словенија: Огранак кавачког клана пред судом, свједоци сарадници спремни да проговоре о криминалном плану

Ковач и још четворица чланова избјегли су хапшење у мају због издаје упосленика СДТ-а. Ријеч је о Тањи Т. , која је радила као матичар у тужилаштву и преко посредника упозорила криминалну групу да им пријети претрес куће и хапшење. Информација је требала бити прослијеђена њеном партнеру, а он је прослијеђен појединцима из криминалног подземља, који су се због издаје из тужилачке куће могли припремити или чак сакрити од полиције, пренио је Вечер. Успио је и Ковач, али су још у бијегу Блаж Кадивец , Лука Араповић , Младен Самарџија и Мишо Крчич .

Песретнуте поруке: Службеница тужилаштва Словеније "кавчанима" одавала информације у замјену за новац?

Према писању листа Вечер, словеначка полиција утврдила је локацију Ковачевог скровишта праћењем чланова његове породице. Када су га посјетили у Задру за божићне празнике, сазнали су тачну локацију његовог скровишта. О томе је наводно обавијештена хрватска полиција, која је Ковача ухапсила и изручила Словенији.

Како су пали кавчани у Словенији: Сарадник окренуо леђа јер су се "послови" распали, па све рекао полицији

Ковач је прије неколико година у Шибенику већ био осуђен на годину и четири мјесеца затвора због трговине дрогом.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 22:19