/ - PHOTO BY BILL OXFORD ON UNSPLASH
02/04/2022 u 23:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Лукач: Распакивањем Скај апликација добили смо нове информације, биће много хапшења

Он је навео да су сви у МУП, али и у РС са невјерицом дочекали вијест да је убијен начелник крим полиције у Приједору

Министар унутрашњих послова РС Драган Лукач најавио је интензиван рад на привођењу свих извршилаца кривичних дјела и да криминалци могу да очекују да ће полиција доћи по њих јер је дошла до многих информација, јавља Avaz.ba.

- Распакивањем "Sky" апликација добили смо много нових информација. Добили смо много информација од оних које смо привели. Биће још много других хапшења и ових дана радимо на томе. Свакодневно приводимо све већи број криминалаца које криминалистички обрађујемо и од њих добијамо много информација које ће довести до нових хапшења и до разоткривања кривичних дјела која су до сада остала неоткривена из прошлих година - рекао је Лукач за РТРС.

Сарадња са Еурополом

Лукач је истакао да се грдно варају ако мисле да ће зауставити полицијске акције према њима.

Он је навео да су сви у МУП, али и у РС са невјерицом дочекали вијест да је убијен начелник крим полиције у Приједору, напоменувши да је и раније било напада на полицију, али да се то није дешавало на тако бруталан и гнусан начин.

Лукач је истакао да је одговор био брз, адекватан и жесток што се тиче МУП-а, те да криминалци морају да схвате да полиција ради на томе да открије њихова дјела и да их затвори.

- Ово је био само окидач да полиција РС крене да брже и јаче ради на случајевима, до сада неразјашњеним, и да их спријечимо у извршењу дјела која су планирали у будућности - истакао је Лукач.

Он је додао да полиција наставља да се бори против свих видова организованог криминалитета у сарадњи са другим партнерским агенцијама у региону и шире, размјењује доста информација у сарадњи са Еурополом и очекује да се у потпуности имплементира сарадња са Еурополом, што сматра веома значајним.

Кривична одговорност

Лукач је поновио да нажалост у МУП-у постоји одређен број припадника који дају информације, сарађују са криминалцима, али је истакао да такви немају шта да траже у полицији.

- Сви који су на било који начин имали везе са криминалцима биће избачени и кривично ће одговарати - категоричан је министар унутрашњих послова РС.

Када је ријеч о већим овлаштењима полиције, Лукач је појаснио да се раније прешло на неке друге законске регулативе, али да се оне морају промијенити јер је пракса показала да нису ефикасне, да ствари морају да се ускладе са нашим потребама.

Он је додао да ће бити формирани тимови који треба да дају рјешење шта треба промијенити да би полиција и тужилаштва могли ефикасније да раде своје послове и нада се да то неће дуго трајати.

Лукач је истакао да се посљедњих година много ради на опремању и обучавању припадника МУП-а што може да се види, али је битно и да полицајци буду сами задовољни, а плате су један од сегмената.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 06:21