/ FOTO: Preuzeto sa sajta BS (arhiva)
14/09/2022 u 15:12 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Majke Srebrenice predsjedniku Hrvatske: Niste više dobrodošli

Žalosno je da nakon svega, danas, vrijeđate žrtve genocida i majke Srebrenice a ko nema poštovanje prema tuđoj majci, nema ni prema vlastitoj, navode u pismu

Iz Udruženja žrtava i svedoka genocida i Pokreta „Majke enklava Srebrenica i Žepa“ upućeno je pismo predsjendiku Hrvatske Zoranu Milanoviću u kojem mu se jasno poručuju da više nije dobrodošao u Srebrenicu, piše Autonomija.

-Gospodine Milanoviću, bili ste u šoku, kada ste 2012. došli u Srebrenicu na komemoraciju i dženazu žrtvama genocida, niste mogli sebi objasniti da se desio genocid na kraju 21. vijeka, niste mogli vjerovati da je to mogao ljudski um počiniti, ali ste vidjeli da jeste.

Žalosno je da nakon svega, danas, vrijeđate žrtve genocida i majke Srebrenice a ko nema poštovanje prema tuđoj majci, nema ni prema vlastitoj.

Poruke koje sada šaljete u 21. vijeku, kada je sva civilizacija osudila genocid počinjen nad Bošnjacima u Srebrenici, govori da ste nacionalista i jedan nedorastao političar u današnjoj Evropi.

Majke Srebrenice su obišle sva stratišta u Republici Hrvatskoj od Vukovara do Pakraca i saosjećaju sa žrtvama agresije na Republiku Hrvatsku.

Želimo da Vam poručimo da Vi, više niste dobro došli u Srebrenicu- navode u pismu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 20:02