/ Фото: ANTONIO AHEL/ATAIMAGES
07/04/2022 u 15:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Македонска ТВ звијезда иза решетака: Боки 13 послат на робију због прања пара

Јовановски са сарадницима преварио двојицу македонских бизнисмена и узео им скоро милион еура за пројекте који нису реалозовани

Македонска ТВ-звијезда и учесник ријалити програма Бојан Јовановски, познатији као Боки 13 осуђен је данас у Скопљу на девет година затвора.

Пресуда је изречена за случај који се водио против њега у ком је оптужен да је своју невладину организацију користио за превару и прање новца. 

По оптужници, под плаштом невладине организације, Јовановски је са сарадницима преварио двојицу македонских бизнисмена и узео им скоро милион еура за пројекат изградње "Европског центра за одрасле" и за "мобилне услуге", који није реализован.

За тај наводни посао Силијан Мицевски, власник грађевинског предузећа "Пелистер" из Битоља, оштећен је за 719.905 еура, а Ардијан Амзоски из "Дрим билдинга" из Струге 233.821 еуро.

Јовановски већ има правоснажну затворску казну у случају "Рекет", у којем је 18. јуна 2020. године осуђен на девет година затвора за кривична дјела "противзаконит утицај" и "прање пара"

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 12:51