/ - FOTO: TVITER
16/03/2023 u 15:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Makedonski premijer u samoposluzi provjeravao cijene tjestenina i mliječnih proizvoda

Povodom stupanja na snagu odluke Vlade o snižavanju i „zamrzavanju“ cijena tih namirnica, sa Kovačevskim su u samoposluzi bili ministar privrede Krešnik Bekteši i direktor Državne tržišne inspekcije (DTI) Goran Trajkovski

Premijer Sjeverne Makedonije, Dimitar Kovačevski je u jednoj samoposluzi u Skoplju provjerio da li se poštuje odluka njegove vlade o smanjenju cijena dijela tjestenina za 15 odsto i mliječnih proizvoda za 10 odsto.

Povodom stupanja na snagu odluke Vlade o snižavanju i „zamrzavanju“ cijena tih namirnica, sa Kovačevskim su u samoposluzi bili ministar privrede Krešnik Bekteši i direktor Državne tržišne inspekcije (DTI) Goran Trajkovski.

 - Danas smo mogli svi da se uvjerimo da proizvođači i trgovci poštuju zamrzavanje, odnosno smanjenje cijena dijela tjestenina i mliječnih proizvoda. Znamo, a to pokazuju i analize, da će smanjenje cijena ovih proizvoda bitno uticati na džep građana, biće olakšanje za porodični budžet- rekao je Kovačevski novinarima.

Direktor DTI je rekao da je od jutros više od 160 tržišnih inspektora na terenu u cijeloj zemlji i da do podneva nisu utvrđene neregularnosti.

- Krajem dana ili sutra biće saopštene detaljne informacije o eventualnom prekršajima, a kazne za nepoštovanje odluka su od 800 do 10.000 eura -  rekao je Trajkovski.

Odlukom Vlade Sjeverne Makedonije predviđeno je da od danas do 31. maja cijene makarona i špageta budu „zamrznute“ na nivou koje su imale 1. marta, a umanjenom za 15 odsto.

„Zamrznute“ su i cijene trajnog kravljeg mlijeka sa sadržajem masti 2,8, 3,2 i 3,5 odsto, „švapskog sira“, kravljeg bijelog sira i miješanog bijelog sira, kravljeg kačkavalja, kiselog mlijeka, pavlake i jogurta bez dodataka na nivou od 1. marta, uz umanjenje za deset odsto.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 07:42