/ - МАТЕЈ ПЕРИШ/ - PRINTSCREEN FACEBOOK
09/02/2022 u 20:14 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Матејев отац о нестанку: Пут, његов долазак до Саванове, све ми је загонетно

Да човјек скочи, уђе у воду, након његовог претходног понашања, комуницирања са таксистом, не могу вјеровати. Покушавам бити реалан, најсретнији бих био када бих схватио истину, казао је он

Потрага за Матејем Перишем (27) траје више од мкесец дана, а истрага за Сплићанином засад није дала информације о томе шта се у ноћи између 30. и 31. децембра догодило несталом младићу. Нјегов отац Ненад у разговору за Nova.rs истиче да му је  случај загонетан.

-Нажалост, нема никаквих нових информација. Прекјуче сам се одвезао до Смедерева, да видим како изгледа Дунав тамо, јер је потрага по ријеци и интересовало ме је како изгледа у том дјелу. Такође, јуче сам поново био и код Саванове, гледао све ствари, размишљао како се све десило, и све заједно ми је и даље веома загонетно. Тај пут, његов долазак до Саванове, удаљеност од клуба.. Не знам да се на тој температури може пливати испред „Готика“. Вјерујем свим подацима, али ми је, опет, све некако загонетно- истиче Периш и додаје:

-Да човјек скочи, уђе у воду, након његовог претходног понашања, комуницирања са таксистом, не могу вјеровати. Покушавам бити реалан, најсретнији бих био када бих схватио истину и шта се догодило.. Али, све ми је то заједно несхватљиво- истиче отац несталог младића.

Периш у разговору истиче и да се сваког дана буди са новом надом да ће се нешто догодити и појавити неки нови траг.

-Надам се сваког дана да ће се нешто догодити. Нажалост, појављују се информације које нису битне. Ја сам рекао ко је Матеј био и шта је био. Он је био спортиста, имао је завршену школу, дјевојку, дефинисан живот, знао је шта ће радити за два мјесеца, годину дана. Млади момак који је знао шта хоће. Није ми јасно шта та прича око наркотика би требало да произведе? Једино је битно да га пронађемоћ- каже Периш, који се осврнуо на наводе у медијима да је Матејево друштво кобне вечери конзумирало "спид".

Истиче и да се нада да ће цијела потрага имати срећан исход.

-Ја још верујем да ће се Матеј пронаћи и да ће то бити сретни исход- каже Ненад.

Подсјетимо, Сплићанин Матеј Периш нестао је у ноћи између 30. и 31. децембра у Београду. Младић је уочи Нове године са друштвом дошао у Београду, у намјери да се проведу. Они су кобне вечери најприје били на вечери, а потом су изашли у клуб "Готик" у Бетон хали.

У једном тренутку, младић је из непознатих разлога изашао из клуба, а потом су га надзорне камере неколико локала уснимиле како трчи улицама, зауставља такси, а потом се спушта степеницама код ресторана "Саванова", које воде ка ријеци Сави.

Након тога више није виђен. Нестанак је пријављен сутрадан, а његови другови су посумњали да се нешто дешава након што су уочили да је Матеј оставио јакну у клубу.

Потрага за Матејем траје пуних мјесец дана, а сконцентрисана је на реон око Великог ратног острава, као и ијеку Саву. Такође, сигнал телефона младића последњи пут је лоциран недалеко од Великог ратно острава.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 04:57