/ Фото видео Н1
21/06/2022 u 20:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Милановићев кабинет: Каснила је премијерка Финске, а не предсједник

Из кабинета предсједника тврде да је све било према протоколу

Из кабинета предсједника Републике Хрватске Зорана Милановића стигло је саопшење у којем пише да је дио медија данас објавио нетачну и  информацију да је хрватски предсједник каснио на састанак са премијерком Финске Сане Марин (Санне) те да га је она због тога морала чекати. 

Из кабинета предсједника тврде да је све било према протоколу. Осим што је, кажу, финска премијерка каснила, преноси Аваз.

- Дио медија преноси, без икаквог утемељења и провјере, нетачну и злонамјерну информацију како је предсједник Хрватске Зоран Милановић каснио на састанак са предсједницом финске Владе Сане Марин, односно како је она због тога морала чекати предсједника. Посјета финске премијерке кабинету предсједника у цијелости је, у сваком детаљу, од дочека, до заједничког фотографирања, одрађен према јасном, дугогодишњем државном протоколу какав се увијек примјењивао и примјењује приликом таквих посјета. Сви представници медија који годинама прате такве сусрете увјерили су се у то. Једина одступања од протокола данас била су: прво, кашњење предсједнице финске Владе која је у кабинет предсједника стигла скоро пола сата касније него што је било договорено (а што је доиста риједак случај, али се дешава); и друго, једини пут до сада десило се да гост (финска премијерка данас) предсједника није причекао на за то предвиђеној позицији, испред застава, као што су то учинили баш сви досадашњи гости. Без обзира на њезино кашњење и одступање од протокола, службени дочек и представљање делегације, као и састанак одрађени су апсолутно према уобичајеној пракси. Тврдити другачије, поготово када то чине појединци који данас уопће нису били у кабинету предсједника Републике, само показује застрашујућу незаинтересираност за чињенице и спремност да под сваку цијену срамоте институције своје државе - навели су у саопшењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. april 2024 12:42