Зоран Милановић / - Н1
23/12/2021 u 13:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Милановић најавио да се залагати да свака чланица ЕУ призна Косово

Милановић је у Приштини, након састанка с косовском предсједницом Вјосом Османи, изјавио да не разумије земље чланице ЕУ које нису признале Косово и да ће се лично заложити да се то исправи

Предсједник Хрватске Зоран Милановић почео је данас дводневну посјету Косову током које ће у Приштини разговарати са највишим званичницима.

Милановић је у Приштини, након састанка с косовском предсједницом Вјосом Османи, изјавио да не разумије земље чланице ЕУ које нису признале Косово и да ће се лично заложити да се то исправи.

Он је рекао да су људи мало информисани о Косову.

 - Мени лично Косово је драга држава. Косово има пријатељску државу јер има живахну демократију. Косово је земља која ц́е врло брзо у политичком погледу моц́и да се придружи међународним организацијама. Изненађујуц́е је колико се мало зна о Косову чак и у земљама ЕУ - рекао је Милановић, преносе косовски медији.

Раније је саопштено да ће првог дана посјете Милановић разговарати и са премијером Аљбином Куртијем и предсједником Скупштине Косова Глауком Коњуфцом.

Касније ће се у Јањеву срести са члановима хрватске заједнице.

Другог дана посјете, 24. децембра, Милановић ће посјетити припаднике хрватске војске у Приштини и Пећи, који се налазе на Косову у склопу мисије Кфор.

Он ће се у петак састати и са командатном Кфора Ференцом Кајаријем.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 08:23