/ - ZORAN MILANOVIĆ - FOTO SKRINŠOT YOUTUBE JUTARNJI LIST
22/02/2023 u 18:32 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milanović: Pomilovaću prvog koji bude osuđen zbog najave premijera Plenkovića

Milanović je poslanike u saboru Hrvatske pozvao je da tu temu shvate „smrtno ozbiljno“

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović rekao je da će pomilovati prvu osobu koja bude osuđena zbog najave premijera Andreja Plenkovića da će curenje informacija iz istraga postati krivično djelo i kazao da treba hitno ukinuti takvu vrstu tajnosti postupka, prenosi N1.

Milanović, nakon ceremonije povodom Dana Nacionalne i univerzitetske bibioteke u Zagrebu, novinarima komentarisao poruke koje cure u medije i rekao da se radi „o potpunoj zamjeni teza“.

-Teza mora biti da treba pod hitno ukinuti tajnost krivičnog postupka na ovaj način na koji postoji- rekao je Milanović.

On je upitao koja se vrijednost time štiti.

-Štiti se neodgovornost nekih ljudi u Državnom tužilaštvu (DORH) koji će onda kada im odgovara u interesu krivičnog progona to dati medijima, kada to da druga strana, Plenkoviću to ne odgovara i onda bi on proganjao- kazao je predsjednik Hrvatske.

Milanović je poslanike u saboru Hrvatske pozvao je da tu temu shvate „smrtno ozbiljno“.

-Ovo je udar na temeljne ustavne slobode, ne na novinare. Prvog ko bude osuđen, ja ću pomilovati, a do sada nisam nikoga- poručio je predsjednik Hrvatske.

Dodao je kako u Hrvatskoj godinama postoji „pravosudni i medijski reket“, a povodom informacije o tajnosti postupka pitao „zašto je postupak tajan? “ i „od koga štitimo podatke“.

Milanović je rekao da to nije pitanje nacionalne sigurnosti, već „jedna strana protiv druge“.

-Dakle, nastradaće neki novinar koji je to objavio, a koji to nije iskopao nego mu je zainteresovana strana u postupku dala dokumente-rekao je predsjednik Hrvatske.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 01:17