Милановић / ФОТО: ТОМИСЛАВ КРИСТО/CROPIX
08/12/2021 u 09:32 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Милановић поново о српском народу: Смета ми што се инсинуира да су геноцидни

Хоћемо ли престати с тим глупостима? То су тужне и грозне приче, каже хрватски предсједник

Предсједник Хрватске Зоран Милановић изјавио је да су приче о геноциду грозне и тужне и истакао да је дефиниција геноцида растегљива и тема је за разговор.

Упитан да прокоментарише своје изјаве о геноциду у Сребреници, Милановић је поставио питање да ли хашке пресуде за њега морају да буду манифест судбине којег мора да се придржава.

-Дефиниција геноцида је каучук дефиниција. То се растеже. То није небески закон. Суд какав год да је и ко год да су и да је донио десет пресуда то је политичка квалификација. Ако је тако, понављам оно што сам рекао, а то је да морамо наћи други назив за оно што су урадили нацисти - казао је Милановић.

Истакао је да му смета што Србима инсинуира да су геноцидан народ, исто као што би му сметало да се то ради Хрватима.

- Хоћемо ли престати с тим глупостима? То су тужне и грозне приче. Шта је са Вуковаром, тај град је систематски уништаван, не два дана у околним шумама, него систематски, па нисам чуо никога у Хрватској да каже да је то геноцид- рекао је Милановић.

Дотакао се и преговора о изменама изборног законодавства у Босни и Хереговини, који се последњих мјесец интензивно воде уз посредовање специјалног америчког изасланика за Балкан Габријела Ескобара и представнице ЕУ Ангелине Ајхорст.

- Бошњачко вођење политике је погубно. Они су се затворили у бачву и преговарају сами са собом. Вјерују да ће им трећеразредне америчке дипломате донијети доминацију над Хрватима. Имам радосну вијест – неће - поручио је Милановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 05:15