/ - ZORAN MILANOVIĆ - FOTO SKRINŠOT YOUTUBE JUTARNJI LIST
24/09/2022 u 15:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milanović: Šmit je sprčkao nekakvu kašu, pa se uplašio i pobjegao u Njemačku

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović ocijenio je da je mandat visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini (BiH) Kristijana Šmita "besmislen" jer bonska ovlašćenja koristi "samo protiv Hrvata"

Milanović je, komentarišući izjavu premijera Andreja Plenkovića koji je Šmita pozvao da iskoristi bonska ovlašćenja radi ravnopravne zastupljenosti Hrvata u tijelima i organima BiH, rekao da se neke stvari rade na vrijeme ili uopšte ne rade, o čemu govori godinu dana.

Naveo je da je prije dva mjeseca „morao istresti iz džepova sav NATO“ govoreći o „besmislenosti mandata visokog predstavnika, koji koristi svoja ilegalna ovlašćenja samo protiv Hrvata“.

Šmit: Činjenice u vezi sa Srebrenicom su jasne i dobro utvrđene

- Taj gospodin tamo je sprčkao nekakvu kašu koju je dao u javnu raspravu. Imaš li ovlašćenja ili ne? Ako imaš ovlašćenja, ne daješ u javnu raspravu, postupaš kao suveren po određenim ovlašćenjima. I onda izazoveš i daš vremena bukačima i rušiteljima da se organizuju, izađe 5.000 organizovanih galamdžija na ulice u Sarajevu, a ti se prepadneš i odeš u Njemačku da udaješ ćerku- rekao je Milanović.

Kako je dodao, hajde neka 2.000 Srba dođe u Sarajevo, ili Hrvata iz Mostara, pa da vidimo kako će proći.

- Sav model je totalno kontaminiran. Na kraju se čovjek prepadne i nema ga nigdje. I sada Andrej Plenković, dvije sedmice prije izbora u BiH, poziva na nešto. Znate kako se kaže, kasno Marko na Kosovo stiže- kazao je Milanović.

Plenković je u govoru pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija u petak pozvao Šmita da upotrijebi svoja ovlašćenja „pošto su bošnjački lideri javno priznali da nemaju istinske namjere da postignu dogovor s hrvatskim liderima u BiH u vezi izborne reforme“ i naveo da je to jedini način za obezbjeđivanje „legitimne zastupljenosti Hrvata u BiH“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 07:42