/ - Фото: Н1
24/09/2022 u 18:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milanović: Srbi pored mene živog neće u EU

On se osvrnuo u na izjavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da Hrvatska ne mari za ubijenu srpsku djecu, riječima da mu je priča o djeci "postala nepodnošljivo gadljiva"

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović rekao je da Hrvatska dosad nije "učinila ništa" po pitanju optužnica iz Srbije i da bi on učinio nešto da je premijer.

Milanović nije prezicirao šta bi učinio, ali je dodao da bi to mogao da predloži premijeru Andreju Plenkoviću, ali ne javno, a za optužnice rekao da su "zulum i teror" nad hrvatskim pilotima, prenosi Hina.

On se osvrnuo u na izjavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da Hrvatska ne mari za ubijenu srpsku djecu, riječima da mu je priča o djeci "postala nepodnošljivo gadljiva".

Milanović smatra i da bi Srbija trebalo da odgovori šta su na tom mjestu radili srpski vojnici, tenkovi i oklopna vozila, kao i da Srbija nema "moralnu auru" da sudi o događajima tokom raspada Jugoslavije.

Smatra i da se Zagreb prema Beogradu ponša "džentlmenski", iako je, kako tvrdi, Srbija napala Hrvatsku.

Prema njegovim riječima, takvim djelovanjem Srbija ne može ući u Evropsku uniju, a dodaje i da Hrvatska Srbiji ne pravi probleme na putu prema članstvu kakve na primjer doživljava Sjeverna Makedonija od sebi susjednih država.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je juče povodom najave Ministarstva pravosuđa Hrvatske da neće postupati po zamolnici Srbije da uruči pozive četvorici hrvatskih pilota za ročište pred posebnim odjeljenjem za ratne zločine Višeg suda u Beogradu da im očigledno nisu bitna srpska djeca, koja su ubijena.

- Nisu zainteresovani za djecu, jer su to srpska djeca pa njihovo ubistvo za njih nije šteta, i razumljivo je da za taj zločin mora da se sudi pred beogradskim sudom. Mi smatramo da su djeca, djeca, bez obzira na nacionalnost- ukazao je Vučić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 21:04