Зоран Милановић / - Н1
13/04/2022 u 19:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Милановић: Србију неће нико да нападне, гледам их и чудим се

- Хрватска их неће напасти. Америка их неће напасти. Ако их нападне, то им ничему не служи. Могу срушити опет два авиона и бити поносни на то, али тако се не добијају ратови, навео је

Предсједник Хрватске Зоран Милановић изјавио је данас да не разуме одлуку Београда о куповини кинеског противракетног система оцијенивши да Србију нико неће да нападне.

 - Ја их не осуђујем – гледам их и чудим се, рекао је Милановић новинарима у Ријеци упитан о недавно испорученом кинеском противракетном систему Србији, пренијела је агенција Хина.

Он је додао да је то ствар Србије и да је ријеч о њеном новцу и одлукама.

 - Хрватска их неће напасти. Америка их неће напасти. Ако их нападне, то им ничему не служи. Могу срушити опет два авиона и бити поносни на то, али тако се не добијају ратови, навео је Милановић.

Он је подсјетио да Србија није чланица НАТО и да то не жели, а остала је „без патрона преко ноћи“.

 - То је једно врло трауматично буђење, један мамурлук вјероватно, и сад купују некакве кинеске системе који су вјероватно копије руских система, вјероватно за класу слабији, али мислим, шта ће с тим, то је неразумљиво, рекао је хрватски председник.

Он је оцијенио да такво оружје „кошта, а не чини разлику“.

 - Хоће их напасти Русија? Не. Америка? То ти ништа не значи. Хрватска? Неће, рекао је Милановић и позвао Србију да изабере страну којој ће се приклонити.

Он је подсјетио да је Србија недавно подржала избацивање Русије из Савета УН за људска права, додавши да му је „драго ако је мој сусјед прогледао и ако ће коначно да буде припадник западне заједнице народа и држава“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 05:19