/ - ZORAN MILANOVIĆ - FOTO SKRINŠOT YOUTUBE JUTARNJI LIST
11/11/2022 u 19:31 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milanović tvrdi da iza Majki Srebrenice stoji Izetbegović

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović rekao je da Milanović i dalje nastavlja da vrijeđa Bosnu i Hercegovinu i Bošnjake

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je da je udruženje Majke Srebrenice za njega postalo politička organizacija i smatra da iza njihovog saopštenja stoji "kopirajter iz SDA ili iz mešihata", prenosi N1.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović rekao je da Milanović i dalje nastavlja da vrijeđa Bosnu i Hercegovinu i Bošnjake.

Milanović je novinarima u Požegi kazao da najnovije saopštenje udruženja Majke Srebrenice u kojem je optužen da je „fašista koji glumi demokratu“ predstavlja odgovor Bakira Izetbegovića koji se „hvali pred kamerama da ustvari stoji iza saopštenja“.

-Zadnje saopštenje na Tviteru je moralna katastrofa. I od ovog trenutka je to za mene samo još jedna politička organizacija, a nikako neko prema kome bih trebao imati debelu rezervu, pijetet i oprez kad govorim- naglasio je Milanović.

On je dodao da to što su napisali da je fašista koji glumi demokratu „minus inteligentno“.

-Dakle onaj ko je to pisao, taj kopirajter iz SDA ili iz mešihata je rekao dobru stvar, dakle ja sam fašista koji to suspreže u sebi već 20 godina i ponašam se kao demokrata- odgovorio je Milanović na pitanje novinara o kritikama Majki Srebrenice, između ostalog, da negira genocida u Sreberenici.

Podsjetio je da je odlazio u Sreberenicu i da se  borio za prava svih manjina u Hrvatskoj, pa i bošnjačke, čija su prava, kako je ocijenio, u Hrvatskoj na visokom nivou i „neuporedivno veća nego prava hrvatskog naroda u BiH koji tamo nije manjina nego konstitutivni narod“.

Milanović je kritikovao što neki bošnjački političari hrvatsku vojsku i Hrvatsku nazivaju neprijateljskom.

-To je država koja je članica Evropske unije i NATO-a i sama će odlučiti kako će odgovoriti na ove bezobrazne i minus inteligentne uvrede koje slušamo svaki dan“- istakao je Milanović.

Povodom oskrnavljivanja spomeniga Vukovarcima poginulim kod Kupresa, gdje je nedavno bio, Milanović je rekao da je to „kukavički, ciganski čin“ i da će Hrvatska tražiti počinitelje koji treba da „strepe“.

-To je kukavički, ciganski. Ne romski, ciganski. Nasred visoravni, po noći, gdje nema nikoga, gdje i vukovi strahuju da ih neko ne napadne, doći to izrazbijati. Kukavički i bedno, mržnja, slabost, jad- ocsmatra hrvatski predsjednik.

Izetbegović: Nisam pisao, ali bih sve potpisao

Izetbegović je naveo da je Milanović u poslednjim medijskim istupima usmjerio, kako je kazao, „svoju zlobu i neprimereni riječnik usmerio prema žrtvama genocida u Srebrenici“.

-Saopštenje Udruženja ‘Majke Srebrenice’, u kojem su reagovale na Milanovićevo negiranje genocida, nisam pisao ja, niti bilo ko iz SDA, ali bih svaku riječ iz tog saopštenja potpisao- naveo je Izetbegović.

On je naveo da je Milanović „svojim javnim istupima i zdravom razumu neobjašnjivom ponašanju, već odavno prešao sve crvene linije“.

-I to bi bio samo lični problem frustriranog medijskog nasilnika da nije riječ o predsjedniku Hrvatske, države članice Evropske unije i NATO-a“-ukazao je Izetbegović.

Po njegovim riječima, Milanovićeve – kako je kazao: svakodnevne uvrede ne mogu učiniti nikome ništa dobro, ali mogu dodatno uticati na pogoršanje odnosa Bosne i Hercegovine i Hrvatske, kao i bošnjačkog i hrvatskog naroda.

Izetbegović je kazao da u politici i društvu u Hrvatskoj i dalje ima, kako je naglasio, dovoljno demokratskog kapaciteta i zdravog razuma, koji će se, „ako ga već ne mogu zaustaviti, barem javno i jasno ograditi od Milanovićevih pogubnih stavova“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 17:00