FOTO: SCREENSHOT / - FOTO: SCREENSHOT
31/05/2022 u 15:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Милановић: Вучић је власник Србије и тамо ради шта хоће

Истакао је како је Србија безопасна за Хрватску и да "купи три пута више оружја јер је Хрватска у НАТО-у

Предсједник Хрватске Зоран Милановић говорио је данас поново о положају Хрвата у БиХ и окривио премијера Андреја Пленковић за њихово стање. Упутио је и оштру критику Србији, односно предсједнику Александру Вучићу којег је назвао "владаром свега" у Србији, преноси Аваз.ба.

Милановић је рекао како је "стварност Хрвата у БиХ овисност о туђој грешци и филозофија случаја, а никаква сигурност".

"Филозофија случаја"

Милановић је рекао како је "стварност Хрвата у БиХ овисност о туђој грешци и филозофија случаја, а никаква сигурност".

- То могу захвалити Пленковићу и неколицини људи око њега мање-више видљивих и доста невидљивих. (…) Људи су сведени на то да као задњи јадници сакупљају мрвице са стола, да као врапчад отворених кљунова гледају хоће ли нешто пасти са стола ако се бошњачки кандидати међусобно потуку, па пуно гласове оде, па Комшић не буде изабран - навео је Милановић.

Коментаришући  изјаву премијерке Србије Ане Бранабић да је "Хрватска очишћена територија", казао је како нема потребе њене изјаве коментарисати  и осврнуо се на Вучића алудирајући да он стоји иза тога.

"Владар свега"

- Опет нас стављају у глупу позицију. Хрватска преко тих глупости не може прелазити све вријеме. Србија је узела право да буде локални Хаг, пуно горе од тога и амбициозније. И да без временских и просторних ограничења за одређене врсте кривичних дјела подиже оптужнице довијека. Сад је то Босански Петровац, то са Србијом нема везе. Сутра ће бити Хрватска, прекосутра нека бензинска пумпа у Швицарској. Доведени смо у ситуацију да мијењамо своје законодавство и поставимо на поставке као они. То је хаос. Када би се све државе понашале тако, свијет би се распао - рекао је Милановић.

Истакао је како је Србија безопасна за Хрватску и да "купи три пута више оружја јер је Хрватска у НАТО-у".

- Вучић је власник Србије и тамо ради шта хоће. Наши демократски критерији су друкчији. Демократија у Србији није европска врста демократије. У Мађарској је. Србија је одабрала такав модел власти. Имаш предсједника који је владар свега - казао је Милановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 05:34